Vzdělávací nabídka středních a vyšších odborných škol pro školní rok 2022/2023

2 min.

Připravili jsme pro vás přehledy s informacemi o všech učebních a studijních oborech otevíraných v následujícím školním roce (tj. 2022/2023) na středních a vyšších odborných školách v České republice. Využijete je pro základní orientaci v oborech nabízených v rámci jednotlivých krajů ČR.

Přehledy obsahují údaje za všechny kategorie vzdělání a nabízené obory vzdělání v daném kraji přeložené do ukrajinského jazyka. Soubory jsou pro lepší orientaci seskupené podle kategorií vzdělání a v rámci nich pak podle nabízených oborů vzdělání. U každého oboru vzdělání jsou uvedeny školy, které obory v příštím roce nabízejí, adresy a kontakty na tyto školy. Přehledy obsahují informace o všech formách studia (denní/dálkové/kombinované).

Naleznete zde údaje o počtu přihlášených a přijímaných v minulém školním roce a počtu žáků, které školy plánují přijmout v následujícím školním roce, a informaci, zda se na škole platí školné. Kromě nabídky vzdělávání je podle přehledů možné také odhadnout, jaké jsou šance na přijetí do oboru na vybrané škole.

Data zobrazená v přehledech vycházejí ze vzdělávací nabídky zveřejněné na webu www.infoabsolvent.cz. Data jsou aktualizována jednou ročně, a to v říjnu daného roku, tj. před zahájením výběru střední školy a realizací dnů otevřených dveřích na středních a vyšších odborných školách v ČR.